Dechovka DOLANKA
Stránky věnované dechovce Dolance z Dolan u Olomouce


Vystoupení Dolanky v roce 2018

Sobota 27. října Chomoutov
Oslavy 100 let republiky v Chomoutově: Pro děti bylo připraveno divadlo od 17:00, slavnostní zahájení proběhlo v 18:30 u hřiště na Hrachoviskách a v 19:00 pokračoval lampionový průvod. Na pamětných místech byly položeny kytice květin. Občané připravili několik písní, krásně, důstojně provedených k oslavě republiky a také píseň, kterou měl rád první prezident Tomáš Garyk Masaryk. (muzikanti sraz u hasičské zbrojnice v 17:45 hod.)

Pátek 31. srpna Velká Bystřice
Pohřeb v chrámu Stětí sv. Jana Křtitele a poté uložení ostatků na místním hřbitově. Zemřel pan Antonín Keller z Bukovan, ve věku 78 let, měl už hodně slabé srdce. Měl za manželku Zdenu Smékalovu z Lošova.

Neděle 26. srpna Jívová
Jívová hody na sv. Bartoloměje
  
Sobota 4. srpna Droždín
Oslavy kulatého výročí droždínských hasičů. Začátek ve 12 hod., konec 18 hodin. Průvod vesnicí od hasičské zbrojnice na hřiště. Do přístřešku pro muzikanty celé odpoledne svítilo slunko a přesto někteří muzikanti místo přestávky se zúčastnili soutěží. Byla to pěkná hra!

Sobota 7. července Svatý Kopeček
Pohřeb na Svatém Kopečku paní Bláhové z Posluchova, začátek hraní v 15 hodin. Po obřadech v kostele byly tělesné ostatky uloženy do hrobu na hřbitově v Hlubočkách. Skončili jsme v 17:45 hod.

Čtvrtek 5. července Tovéř
Na svátek svatých CYRILA a METODĚJE se slavily TOVÉŘSKÉ HODY. Začátek v 9:30 hod u kapličky, po mši svaté vyhrávání po obci pro dobrou hodovou náladu až do 12 hodin. Občerstvení bylo v nové hospodě u kruhového objezdu. Výborná akustika, dobré pivo i rum, čisté prostředí.

Neděle 1. dubna Bělkovice
Dechovka Dolanka doprovodila Bělkovské Ježíšovy matičky do farního chrámu sv. Matouše v Dolanech. Letošní perfektní fotodokumentci pořídil a vystavil na internetové galerii umělec firmy Chosé Photography. (sraz v 8 hod.)

Sobota 10. března Dolany
Dechovka Dolanka hrála na pohřbu paní Dagmar Smékalové. Hrát jsme začali ve 13:30 hod. před chrámem sv. Matouše v Dolanech.

Sobota 3. března Dolany
Dechovka Dolanka hrála na pohřbu, hrát jsme začali ve 13:30 hod. před chrámem sv. Matouše v Dolanech. Zemřel Jan Spáčil - 88 roků. Po mši byly jeho tělesné pozůstatky uloženy do rodinného hrobu na místním hřbitově.

Sobota 17. února Chválkovice
V sobotu dopoledne dechovka Dolanka doprovodila pohřební obřad, který se uskutečnil v chrámu sv. Barbory ve Chválkovicích. (Muzika začala hrát v 9:30 hod.)

Sobota 10. února Bukovany
Dechovka Dolanka doprovodila medvěda. Začali jsme hrát v 10 hod. u hasičské zbrojnice, která se nachází u výpadovky na Velkou Bystřici. Datum je opraven tak, aby byl v souladu s  gregoriánským kalendářem.

Středa 7. února Velký Týnec
Dechovka Dolanka hrála na pohřbu paní Růženy Prečanové. Zemřela ve věku 93 let. Hrát jsme začali ve 13:30 hod. před kostelem Nanebevzetí Panny Marie ve Velkém Týnci. Po mši byla uložena do rodinného hrobu na místním hřbitově.

Sobota 13. ledna Jívová
Dechovka Dolanka doprovodila TRADIČNÍ FARNÍ PLES farností Dolany a Jívová, začátek v 19 hod.

Sobota 13. ledna Dolany
Dechovka Dolanka hrála na pohřbu pana Oldřicha Kočírka. Zemřel tiše ve věku 71 let. Hrát jsme začali ve 13:30 hod. před chrámem sv. Matouše v Dolanech. Po mši bylo rozloučení před kostelem.

Sobota 6. ledna Doloplazy
Dechovka Dolanka hrála na veselici u příležitosti koštu slivovice dlouhé tradice. Pořádal Zahrádkářský svaz Doloplazy. Bylo to ohromné, pořadatelé mají jedničku, lidé přišli a nádherně se bavili. Začátek v 16 hod.


stránky vytvořil Lukáš Foukal, spolupracuje František Schneider
fotoreportéři webu Dolanky: Gabriela Rašková, Miroslav Jahn, Jana Schneiderová, Jaroslav Mohapl, Eva Černá a Dita Raušerová

SAMOTIŠSKÉ
HODY

o tom, jak vznikly
SPŘÁTELENÉ
DECHOVKY
Zde jsou odkazy na hudební skupiny, které jsou naší dechovce nějakým způsobem blízké, buď jsme vystupovali na stejné místě, nebo hraje s nimi náš kamarád apod.
ŠTERNBERANKA
ze Šternberka na Moravě
HEŘMÁNEK DOLANY Country & Bluegrass - skupina Jirky Pospíšila
HEŘMÁNEK 1983 BLUEGRASS, COUNTRY, IRSKÁ MUZIKA - skupina Ladislava Bryxe
HULÍŇANÉ
z Hulína
v České televizi 2014
MORAVSKÁ VESELKA ze Sušic u Přerova
Na severu Hané, v druhé největší obci kraje, pokračuje v tradici dechové hudby BLUDOVĚNKA
DOLANKA
Slovácká dechová hudba z Ratíškovic
Slovácká dechová hudba SKOROŇÁCI
ze Skoronic u Kyjova
HANAČKA
dechová hudba z Břestu
PROVODOVJANÉ
dechová hudba z Provodova
KNĚŽPOLANKA
slovácká dechovka v krojích
ŠTRAJCHKAPELA
Z KNĚŽPOLA

štrajchová muzika z Kněžpole


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vystoupení DOLANKY v loňském roce 2019


Vystoupení DOLANKY v roce 2017


Vystoupení DOLANKY v roce 2016


Vystoupení DOLANKY v roce 2015

(+ RETRO)
 


Vystoupení DOLANKY v roce 2014


Vystoupení DOLANKY v roce 2013


Starší vystoupení DOLANKY


Vystoupení DOLANKY urovnané v databázi