Dechovka DOLANKA
Stránky věnované dechovce Dolance z Dolan u Olomouce


  Vystoupení Dolanky v roce 2017

Kapesní trubka je malá kompaktní trubka in B s menším roztrubem a vícenásobně zahnutou trubicí, aby se zmenšil objem nástroje při současném zachování délky trubice. Její tvar není standardizovaný a kvalita tónu se může s jednotlivými výrobci značně měnit. Tyto kapesní trubky však obecně mají horší kvalitu zvuku, intonaci a menší dynamický rozsah než tradiční trubky.


Sobota 9. září Droždín
Dechovka Dolanka doprovodila odpolední veselici v Droždíně u příležitosti 750. výročí obce ( program zde). (bílé košile, modré vesty, sraz ve 13:30 v Droždíně u hasičské zbrojnice)

Sobota 26. srpna Babice
Dechovka Dolanka hrála v Babicích na hřišti na hodech. Začátek hraní v 15 hodin, hrálo se pěkně i když bylo dost horko. Konec v 17:30 hod. (bílé košile, modré vesty)

Středa 5. července Tovéř
Na svatého Cyrila a Metoděje se slavilo! Ráno jsme doprovodili mši u kapličky a po ní až do 12 hodin jsme vyhrávali po vesnici pro dobrou hodovou náladu ( program zde). (začali jsme hrát v 9:30 hod. u kapličky, bílé košile, modré vesty)

Pondělí 19. června Bohuňovice
Pohřeb v kostele sv. Jana Křtitele v Bohuňovicích. Paní Věra Hrubá zemřela náhle po dlouhé nemoci ve středu 14.6.2017. (začátek hraní ve 14:30 hod., černé košile)

Neděle 18. června Svatý Kopeček
Dechovka Dolanka doprovodila průvod slavnosti BOŽÍHO TĚLA.

Sobota 17. června Dolany
Dolanka vystupovala na tradičním setkání nazvaném DOLANY V DOLANECH

Pátek 16. června Šternberk
V obřadní síni na hřbitově ve Šternberku ve 13:30 hod. bylo poslední rozloučení se zemřelým panem Žádníkem. (muzikanti sraz v 13 hod.)

Neděle 4. června Svatý Kopeček
Dechovka Dolanka hrála na SVATOKOPECKÝCH HODECH. Hodový průvod jsme zavedli do kostela a v 10 hodin jsme vyhrávali až do 12 hodin v prostoru "pod bódkama" u sochy svatého Jana. (sraz v 8 hod. na hřišti u restaurace Fojtství, bílé košile)

Sobota 3. června Dolany
Pohřeb v Dolanech v kostele svatého Matouše. Po mši svaté byly tělěsné ostatky uloženy do rodinného hrobu na místním hřbitově. (začátek hraní v 10:30hod., černé košile)

Sobota 13. května Dolany
Pohřeb Ing. Bedřicha Krejzara. Zemřel po delší nemoci dne 4. května ve věku 79 let. Po mši svaté byly jeho ostatky uloženy do rodinného hrobu na místním hřbitově. (začátek hraní ve 13:30 hod., černé košile, šedá saka)

Neděle 7. května Samotišky
Samotišské hody, ráno s muzikou pro družičku, doprovodit ji ke kapličce a pak s průvodem na Kopeček. Odpoledne vyhrávání na dvoře rychty, proběhla různá vystoupení souborů. A i když trochu zapršelo, lidé přišli a bylo to pěkné. (začátek hraní ve 7:45 hod. u rychty, bílé košile, modré vesty)

Čtvrtek 4. května Dolany
Hasiči SDH Dolany oslavili svátek svatého Floriána. Položili věnec u kostela k jeho soše, v projevu vzpomněli, že tento den je dnem založení SDH Dolany, minutou ticha uctili památku zemřelých členů. Projev přednesl starosta obce a přítomný kněz posvětil uložený věnec a prapor sboru. Byla to důstojná oslava Svazu dobrovolných hasičů. (muzikanti sraz v 16:45, začátek oslavy v 17 hod.)

Neděle 30. dubna Lošov
Lošovské hody. (začátek hraní ve 7:30 hod.)

Sobota 29. dubna Dolany
Narozeniny pana Jaroslava Krbečka z Dolan. Hráli jsme dobře, ale nevadí. (začátek hraní ve 17:30 hod.)

Sobota 29. dubna Chválkovice
Pohřeb pana Kočiříka z Chválkovic, po mši sváte v chrámu svaté Barbory byly jeho ostatky uloženy do rodinného hrobu na místním hřbitově. (začátek hraní ve 12:30 hod., VČ po prvé VB)

Sobota 22. dubna Velká Bystřice
Pohřeb ve Velké Bystřici, po mimořádně delší mši byly ostatky uloženy do hrobu na místním hřbitově. (začátek hraní ve 14 hod., byla velká zima)

Neděle 16. dubna Bělkovice-Lašťany
   Televize Morava pro pořad Minuty regionu 18.4.2017 ve velikonoční neděli v Bělkovicích-Lašťanech natočila videodokument. Dechovka Dolanka samozřejmě doprovodila a fotoreportérka Jana pořídila několik fotek.

Ježíšovy matičky


A jak se říká v Kněžpolu - hráli jsme dobře, ale nevadí ...


Sobota 28. ledna Dolany
Pohřeb pana Svatopluka Šmídy z Dolan v chrámu Svatého Matouše v Dolanech. Přestože byla velká zima, přišlo mnoho lidí doprovodit pana Šmídu na jeho poslední cestě. Lidé ho měli rádi. (začátek hraní ve 13:30 hod.)

Sobota 21. ledna Dolany
Pohřeb paní Šnyrychové z Bělkovic v chrámu Svatého Matouše v Dolanech a pak uložena do hrobu na místním hřbitově. (začátek hraní ve 13:30 hod.)

Úterý 17. ledna Neředín
Poslední rozloučení s panem Vojtěchem Slaměníkem v Obřadní síni olomouckého krematoria. Byl nám především velkým kamarádem, čest jeho památce. Narodil se 23.7.1943 v Újezdečku u Přerova, zemřel 11.1.2017, manželka Vlasta, synové Aleš a Lumír. Na pohřbu hrála dechovka, s kterou hrál a to Moravská veselka ze Sušic u Přerova: 8 trubek, 5 tenorů, 4 pozouny 3 tuby a 3 chlapi na bicí.

Sobota 14. ledna Jívová
Tradiční ples farností Dolany a Jívová, začátek v 19 hodin. Návštěva byla pěkná, pořad plesu byl perfekně připraven, lidé se rádi spolu bavili a závěr byl valkolepý: pomodlili jsme se, pak se ozvala jako střelba z kulometu společné propíchávání nafukovacích balónků, úklid sálu a odchod domů.
(org.: muzikanti bílé košile a modré vesty, v Dolanech nakládání harabózi v 17:45 hod., v 18:05 hod. na sále)


stránky vytvořil Lukáš Foukal, spolupracuje František Schneider
fotoreportéři webu Dolanky: Gabriela Rašková, Miroslav Jahn, Jana Schneiderová, Jaroslav Mohapl a Eva Černá

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vystoupení DOLANKY v loňském roce 2019

Vystoupení DOLANKY v roce 2018


Vystoupení DOLANKY v roce 2016


Vystoupení DOLANKY v roce 2015


Vystoupení DOLANKY v roce 2014


Vystoupení DOLANKY v roce 2013


Starší vystoupení DOLANKY


Vystoupení DOLANKY urovnané v databázi

noty page